Finansal Özgürlüğünüze Kavuşmak İçin Yapmanız Gereken 7 Eylem

0

 


Finansal özgürlüğün ve zenginliğin anahtarı, kazanılan geliri pasif gelire dönüştürme yeteneğinizdir. – Robert Kiyosaki



1-Zenginliğe Odaklan

Bir günde sadece 24 saatiniz var. Önemsiz şeyler için endişelenerek zamanını harcarsan zengin olamazsın. Kendinizi dikkat dağıtıcı şeylerden ayırmazsanız dikkat dağıtıcılarınız sizi servet hedeflerinizden ayıracaktır.



2-Büyümeye Odaklan

 Fakirler daha fazla para kazanmayı unutana kadar her kuruşunu biriktirmeye ve biriktirmeye odaklanmış durumdalar. Hiç kimse daha az harcayarak ve kıvranarak zengin olmadı. Gelirinizi artırmaya odaklanarak zengin olursunuz. Eforunuzun %5 ‘ini harcamaları kısmya, %95’ini daha fazla kazanmaya ayırın.



 3-Büyük Düşün

Servet hedeflerinizin 10 katı, yine de düşünecekseniz büyük de düşünebilirsiniz. Servet hedeflerinizin 10 katı ve eylemlerinizin 10 katı. Kendinizi seviye atlamaya zorlayın. Yakında hayatınızda para sihrinin gerçekleştiğini görmeye başlayacaksınız. Günde 8 saat çalışıyıorsanız ve günde 80 saat çalışamıyorsanız yatıcı olun. Kendi işini başlat. İşi otonoma çevir. Yakında sizin için günde 80 saat çalışacaklar, siz ise hiç terlemeden 10 kat para kazanacaksınız. Zengin olmak için yaratıcı olun ve kaldıraç kullanmayı öğrenin.



 4-Başarısızlık Yok Mazeret Yok

Ya bahaneler üretirsin ya da para kazanabilirsin, ikisi birlikte olmaz. Bir hata yaparsanız bunu bir ders ve basamak olarak kullanın, İleriye doğru gitmeye devam edin, asla geriye bakmayın. Zavallı insanlar başarısızlıklar üzerinde dururlar. Zenginler başarısızlıkların üzerine basamak olarak basar ve zengin olurlar.



 5-Bolca Düşün

Yoksul insanların yoksul olmasının en büyük nedenlerinden birisi kıtlık bilincinden kaynaklanmaktadır. Paranın sınırlı olduğunu düşünüyorlar. Aksine para bol. Bu dünyada sınırsız fırsatlar var. Sadece hepsini kapmaya yetecek cesarete sahip insan eksikliği var.



6-Engelleri Aşın Bahane Üretmeyin

Sadece dışarıdan kolay görünüyor, yol boyunca birçok engelle ve sonsuz sorunla karşılaşacaksınız. Dünyanın en zengin insanları basitçe engellerin üstesinden gelen insanlarıdır. Zengin olmak için engellerinizi aşın ve bahane üretmeyin.



7-Kendinizi Muzaffer Bir Komutan Gibi Görün

Bazıları buna tezahür diyor, diğerleri görselleştirme diyor. Kendi kendine zengin olan herkes bunu zengin olmadan önce yaptı. Hiç kimse kendi kendine konuşan ya da “mütevazi” olan zengin zırvaları olmadı. Zen1gin olmak için kendinizi zaten zengin olarak görün ve oraya ulaşmak için ne kadar çaba gerekiyorsa yapın.



Zenginler Neden Zengindir?

1-Fakirler harcamak için biriktirir, zenginler yatırım için biriktirir. Tasarruf yapmak iyi ya da kötü bir alışkanlık olabilir, bu paranın ne için biriktirildiğine bağlıdır. Yoksullar biriktirilen paranın hepsini masraflara veya yükümlülüklere harcamak için para biriktirirler ve daha da fakirleşirler. Zenginler biriktirdikleri paranın hepsinin varlıklara yatırmak için para biriktirirler ve daha da zenginleşirler.


2-Fakirler zengin görünmek için borç alırlar, zenginler daha zengin olmak için borç alırlar. Yoksullar zengin görünmek için (aslında karşılayamayacakları) lüks ürünler satın almak için tüketici kredisi borcuna girerler. Zenginler daha da zengin olmak için pasif gelir elde etmek için varlık satın almak için banka borcuna girerler.


3-Fakirler imkanlarının ötesinde yaşamak için kredi kartları kullanırlar, zenginler ödüller ve kredi puanı için kredi kartı kullanırlar. Fakirler kredi kartlarını kazandıklarından daha fazlasını harcamak için kullanırlar. Zenginler kredi kartlarını ödül ve iyileştirilmiş kredi puanı için bir araç olarak kullanırlar.


4-Fakirler tasarrufa odaklanırlar, zenginler kazanmaya odaklanırlar. Yoksullar tasarrufa odaklanırlar, tutumlu olmak iyi bir alışkanlıktır ancak tek başına tutumlu olmak seni zengin yapmaz. Zenginler kazanmaya odaklanırlar. Ne kadar tasarruf edebileceğinizin bir sınırı vardır ancak ne kadar kazanabileceğinizin bir sınırı yoktur.


5-Fakirler aktif gelir ararlar, zenginler pasif gelir ararlar. Fakirler daha fazla para istediğinde başka bir yarı zamanlı iş ararlar zenginler ise daha fazla para istediğinde bir nakit akışı varlığı satın almak veya yaratmak isterler.(örneğin; işletme/temettü ödeyen fonlar/kiralık gayrimenkul)


Yoksul ve orta sınıf kurumsal merdivenini tırmanır, zengin sadece onu yaratır ve sahibi olur.


Borç aptalları fakir ve akıllıları zengin yapar. Aptal insanlar karşılayamayacakları tüketici borçlarını (kötü borç) kullanırlar ve fakirleşirler. Akıllı insanlar varlık satın almak (iyi borç) ve zengin olmak için kaldıraç kullanırlar.


Aylık maaşınızı bir başkası yazarsa geliriniz size her zaman “haksız” gelir, istediğinizi almak istiyorsanız kendi işinizi kurun ve varlıklara yatırım yapın.


9-5 çalışma döngüsünde çok çalışmak sizi yalnızca yorar. Zengin olmak için kendi işinizde ve varlıklarınızda çok çalışın.


Unutma, fakirler dedikodu yaparlar, orta sınıf haberler hakkında konuşur, zenginler iş ve yatırım hakkında konuşur, kazananlarla oturun, sohbet farklıdır.


Nasıl orta sınıf olunacağını öğrenmek istiyorsanız okula gidin, nasıl zengin olunacağını öğrenmek istiyorsanız kendi eğitiminize yatırım yapın.


Bir başkası için çalışmaki faturaları ödemek ve sonra ölmek için doğmadınız. Kendi işinizi kurun, varlıklara yatırım yapın, zengin olun ve kendi hayatınızın kontrolünü geri alın.


Hızlı para istiyorsan git bir iş bul ve çalış, büyük para istiyorsan kendi işini kur ve varlıklara yatırım yap.


Unutma yoksullar özgeçmişlerini büyütüyorlar zenginler ise varlıklarını ve nakit akışlarını büyütüyorlar.


İşvereninizin sizi herhangi bir nedenle işten atabileceği bir dünyada en az güvenli şey bir iştir. Kendi geleceğinizi güvence altına alın, kendi işinize ve varlıklarınıza sahip olun.


Yoksullar para harcamaya odaklanır, orta sınıf para biriktirmeye odaklanır, zenginler para yatırmaya odaklanır, bu yüzden yoksullar daha da yoksullaşıyor, orta sınıf hiçbir yere varamıyor, zenginler daha da zenginleşiyor.


Unutmayın, çok çalışmak sizi çok zengin yapabilir ancak yalnızca kendi varlıklarınız 1ve işleriniz üzerinde çok çalışıyorsanız bu mümkündür.


Bahanelere değil varlıklara yatırım yapın, sorunları değil çözümleri bulun, şikayeti bırakın ve kendi işinizi kurun.


Zengin olmak için girişimci ve yatırıcı olun. İçinde bulunduğunuz kadran içinde tam olarak ne yaptığınızdan çok daha önemlidir. 


Ve asla unutma !!! Kimse seni kurtarmaya gelmiyor, kendi kahramanın ol.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top