Veri Madenciliği Projesi 1- 2024 Yılı Sonunda En Çok Getirisi Olacak Yatırım Aracını Bulma

0


 Yatırım Kavramı ve Popüler Yatırım Araçları

Yatırım, insanların maddi birikimlerini değerlendirmek için tercih edebilecekleri çok sayıda farklı yaklaşımı kapsayan bir şemsiye terimdir. Günümüzde bireylerin birikimlerini büyütmek için tercih edebilecekleri, farklı özellik ve risk seviyelerine sahip pek çok araç mevcuttur- bunlardan bir sonraki alt başlıkta bahsedeceğiz. Fakat bunlardan bahsetmeden önce, yatırımın daha doğrusu güvenli yatırımın neden önemli olduğuna kısaca değinmek yerinde olacaktır.

Finansal güvence, mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmenin elbette tek şartı olmasa da modern dünyada eğitimden sağlığa, eğlenceden kişisel gelişime kadar hemen her konuda özgürce yaşayabilmek ve beklenmedik belli başlı olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için şart. Ne türlü olursa olsun, yatırımın temel hedefi de bu- birikimleri doğru bir şekilde değerlendirerek temel parayı büyütmek ve kısa, orta veya uzun vadede istek ve ihtiyaçlar bağlamında tatmin edici seviyede bir finansal güvenceye ulaşmak.

İşte sorumlu bir şekilde doğru yatırım yapmanın getirilerinden birkaçı:

- Paranızı ekstra bir çaba sarfetmeden büyütmenizi sağlar,

- Finansal enstrümanların getirilerinden yararlanmanıza olanak sunar,

- Finansal disiplin becerinizi geliştirir,

- Finansal güvence sağlar,

- Hayat hedeflerinize ulaşmanıza -ev, araba satın alma- yardımcı olur.

- Geleceğinizi -finansal anlamda- garantiye almanıza yardımcı olur.

Şimdi de insanların bu hedeflerine ulaşmak için sıklıkla tercih ettikleri araçlardan bahsedelim…

Popüler Yatırım Araçları

Vadeli Mevduat

Vadeli mevduat, en risksiz yatırım araçlarından bir tanesi olarak öne çıkmaktadır. Bu sistem, size yaptığınız/yatırdığınız birikimler üzerinden, sizin belirleyebileceğiniz bir süre için sabit bir faiz oranı sunar. Getirisi önceden bellidir ve belirlenen vadenin sonuna gelinene kadar faiz oranlarından etkilenmez.

Döviz

Dövize yatırım, bir ülkenin para birimini satarak diğerinin para birimini satın alma yoluyla yapılır. Döviz yatırımında amaç, döviz kurlarındaki dalgalanmalardan faydalanarak kâr elde etmektir. Başka bir deyişle, getiriyi -ya da kaybı- döviz kurlarındaki değişimler belirler.

Altın

Tarih boyunca değerli bir maden olarak görülmüş olan altın, günümüzde de sıklıkla tercih edilen bir yatırım aracıdır. Kısa vadede değerinde dalgalanmalar olabilse de uzun vadede değerini koruyan bir yatırım aracı olduğu için, risk düzeyi düşük kabul edilmektedir- yatırımcısına ekonomik belirsizlik dönemlerinde bir miktar güvence sağlar.

Hisse Senedi (Pay senedi)

Hisse senedi ortaklarına bir şirketin sermayesinde sahip oldukları payı belgelemek için verilen kıymetli bir evraktır. Sahibine, şirketin yıllık kârından pay alma (temettü) hakkı sunar. Başka bir deyişle bir şirketin hisse senetlerini satın alarak, bir anlamda o şirkete ortak olmuş olursunuz. Riskli olabilse de, potansiyel olarak yatırımlarınızdan en büyük getiriyi sunan araçlardan birisidir.

Hazine Bonusu/Devlet Tahvili

Devlet tahvilleri, devletin dönemsel finansman ihtiyacını karşılayabilmek adına çıkarttığı borç senetleri olarak tanımlanabilir. (Bu konuda daha fazla bilgi almak için Devlet Tahvili içeriğimize göz atabilirsiniz) Bu araçlar, bir yıldan kısa vadeli ise hazine bonusu, daha uzun vadeli ise devlet tahvili olarak adlandırılır. Devlet tahvilleri, yatırımcının vade sonunda faiziyle geri alacağını bilerek verdiği bir borç olarak da tanımlanabilir. Getirisi önceden belli olduğu için istikrarlı, düşük riskli bir araçtır.

Yatırım Fonları

Yatırım fonları, finans uzmanları tarafından hazırlanan; tahvil, hisse senedi gibi belli başlı sermaye piyasası araçlarından oluşan “yatırımsepeti ”dir. Yatırım fonu ile yatırım yapmayı tercih etmeniz halinde, portföyünüz fon yöneticileri tarafından yönetilecektir. Bu alternatifte birikimleriniz birden fazla araca dağıtılmış olacağından, risk düzeyi azalacaktır.

Emlak 

Yatırım türlerine kısaca değindikten sonra projemizi şekillendirecek çalışmaya artık başlayabiliriz.

1-Soruyu anlama

İstenilen çıktı 2024 yılı için en çok kazanç oranını verecek yatırım aracını seçmek.

2- Sorunun çözümü için gerekli veriler

Söz konusu problemin çözümü için gerekli olan tüm verileri toplamaya başlayabiliriz. Bu veriler internette bulunan yıllık istatistik verileri, bankaların raporları, ekonomistlerin öngörüleri, insanların davranış modelleri, genel trendler, dünyanın içine bulunduğu ekonomik ve konjongtürel durumu, dünya ve ülkeler geneline ticaret verileri, üretim verileri, lojistik veriler, vb.

3- Sorunun Çözümü İçin Toplanan Verilerin İşlenmesi

Toplanan verilerin gruplandırılması, ayıklanması, kullanılabilir veri haline getirilebilmesi, uyumsuz verilerin belirlenmesi, smart verilerin belirlenmesi.

4-Sorunun Çözümü İçin İşlenen Verilerin Analiz Edilmesi

Gruplandırılan, ayıklanan, kullanılabilir hale getirilen, uyumsuz veriler ile smart verilerin belirlendiği veri kümelerinin analiz edilmesi sonucu çözüm çıktısına ulaşmak ve veri raporlamak.

5-Raporlanan Veriyi Hayata Geçirmek

Sorunun çözümü için yapılan tüm işlemleri rapora bağlayıp iş verene sunmak.

Bir sonraki yazımızda sorunun çözümü için yapılan işlemler aşama aşama burada aktarılacaktır. 



Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top