Bir İşi Alışkanlık Haline Getirmek İçin Ne Yapılmalı ?

0

 21 GÜN KURALI NEDİR.                   

  Herhangi bir alışkanlık kazanmak istediğinizde ya da bir alışkanlığınızı değiştirmek istediğinizde çevrenizden daima duyduğunuz bir cümle vardır:” 21 gün dayanırsan geçer!”. Kimimize göre bir şehir efsanesinden farkı olmayan bu cümle aslında içinde ciddi bir bilim barındırıyor. İnsanların çoğu için bu süre yetersiz ya da gereksiz olarak görülebilir. Oysa 21 gün beynin yeni bir şeyi kabullenmesi ya da var olan bilgiyi unutması için tamamen yeterli bir süre.

Alışkanlıklar beyinde 20 günde oluşmaktadır... 20 gün boyunca aynı şeyi yapan insan 21. günde alışkanlık kazanmış olur... tıpkı sigara alışkanlığı gibi. 

Araba kullanmaya başladığımızda vitesi debriyajın yerini sinyali verirken düşünürüz ama belli bir süre sonra beyin bunu

otomatiğe bağlar hani kişisel gelişim kitaplarında hep yazar ya 20 gün aptalım de 21 ci gün aptal ol diye

Bu gizem, yeniden öğrenmeyi destekleyen, olumlu ya da olumsuz inançlar ile davranış halini almış alışkanlıkları terk etmeye yarayan beynin ihtiyaç duyduğu süredir. Beynin yeniden programlanabilmesi için 21 günlük bir süreye ihtiyacı vardır. beyin 21 günde kendine format atarak yeniden programlanır.

Kuantum, Newton gibi fizikten beslenen herkesin, kısaca bilim insanlarının da desteklediği bu kural bir hurafe değil gerçektir. Kişi böylece kendine istediği alanda yeniden format atabilme yeteneğine sahip olabilir.


NEDEN ÖNEMLİDİR ? 


Daha önce yapmadığımız ve artık hayatımda şu alışkanlığın (ya da her ne ise) olmasını istiyorum diyorsak. Evet bunu 21 gün yapalım ve tekrarlayalım. Başlangıçta üzerinde düşünecek, zorlanacağız. Aslında düşüncelerimiz bizi zorlayacak. Fakat zaman geçtikçe düşünmeyi bıraktığımızı fark edeceğiz. Bakacağız ki edinmek istediğimiz alışkanlığı düzenli olarak tekrar ediyoruz. O düzenli edegeldiğimiz an yakalandığında, durup kendimizi gözlemleyelim! Alacağımız şey “eskiden de yapıyordum bunu sanki” hissi olacak. Şimdi buraya bakın yeni bir his satın aldık. Bu nokta önemli! Bunun için kendimizi kutluyoruz.  Çünkü yaydığımız enerjisel titreşim değişti. Artık isteğimiz “gerçek” hale geldi. Öncesinde yapamam deyip bilinçaltımızı bloke ettiğimiz enerjisel boyuttan çıktık.


NE KAZANDIRDI ?


*Böylece yapmak istediğimiz ya da yapmak istemediğimiz bir şey de başarılı olduk


 *Kendimize güvenimiz yerine geldi


*İrade sahibi olduk 


*İstediğimizde yapabildiğimizi,başarabildiğimizi anladık

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top