Kodlama Nedir?

0

                         

Kodlama Nedir Ne İşe Yarar
      Kodlama, bilgisayar yazılımları, uygulamalar ve web siteleri oluşturmamızı mümkün kılan şeydir. Kullandığınız internet tarayıcınız, işletim sisteminiz, telefonunuzdaki uygulamalar, Facebook,İnstagram,Twitter ve şu an okumakta olduğunuz bu web sitesi ve daha birçok şey kodlar ve kodlama yardımıyla yapılır.                                                 

Biz insanların aksine bilgisayarların kendi başına konuşma ve insanlarla iletişime geçme gibi gelişmiş yetenekleri yoktur. Bir bilgisayar, bir cep telefonu veya bir tabletin ihtiyaçlarımızı karşılaması için ona neler yapmasını gerektiğini bizler söyleriz. Bu tür elektronik aygıtlara yapmasını istediğimiz şeyleri söylemek için programlama dili adını verdiğimiz dilleri kullanırız.

- Programlama dilleri sayesinde bilgisayar ve diğer cihazlar bizi anlayabilirler fakat bizi anlamaları istediklerimizi yapabilecekleri anlamına gelmez. Bizi anladıkları dillerden birini kullanarak onlara aynı zamanda talimatlar vermemiz gerekir.                                                                   Bunu tam anlamıyla birinin size yemek yapmak için talimatlar vermesi gibi düşünebiliriz.                                                           

* Patatesleri soy

* Patatesleri doğra

* Tavaya yağla

* Yağ ısındıktan sonra patatesleri koy 

* Patatesleri tavaya dök

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi bilgisayarlara da talimatlar vermemiz gerekir işte bu talimatları bilgisayarların bizi anlayabileceği kodlama yardımıyla yaparız.

* Verileri yükle

*  Bir başka veri daha yükle

*  Bu iki veriyi sonuç verisine dönüştür

*  Sonuç verilerini insanların görmesi için monitöre gönder

*  Sonuç verisini internet üzerinden gönder

Bunun gibi daha birçok örnek düşünebiliriz.Kodlama yapabilmek için bir programlama dili öğrenmeli ve uygun bir platformda kodlama yapmalısınız.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top