İnceleme: Lenovo Flex 5i Chromebook Plus

0

 


İnceleme: Lenovo Flex 5i Chromebook Plus
Bu hızlı Chromebook'a bir dokunmatik ekran ve 2'si 1 arada tasarım eklenerek toplamda 500 ABD doları tutarında bir fiyata sahip oluyorsunuz.

KABLOLU : Şu ana kadar test ettiğim en hızlı Chromebook. Her yerinde sağlam yapı kalitesi. MicroSD kart yuvası bazı kullanıcılar için büyük bir artı olabilir.

YORGUN : Bakılacak özel bir şey yok. Pil ömrü daha iyi olabilir. İlave 100 $ karşılığında yükseltmeler mütevazıdır.

CHROMEBOOK PLUSGeçit töreni, bir grup üreticinin piyasaya sürülmesinden bu yana kategorideki en büyük yükseltmeye katılmasıyla devam ediyor . Haberi kaçıranlar için Chromebook Plus, Chromebook'ların Google onaylı, daha hızlı CPU'lar, daha fazla RAM ve depolama alanı, daha keskin ekranlar ve daha güzel kameralar içeren yeni ve geliştirilmiş bir sürümüdür . Temel olarak, bunlar yalnızca daha iyi Chromebook'lardır.


Bunların hepsi , sadeleştirilmiş bir işletim sistemine sahip web merkezli bir dizüstü bilgisayarda çalıştığınızı unutturmak için tasarlanmış yeni yazılım hileleriyle desteklenmektedir . (Endişelenmeyin: Hala bir OG Chromebook istiyorsanız, yenilenmiş modelleri 100 doların altında satılarak piyasada olmaya devam edecekler.)


Chromebook Plus ile ilk karşılaşmam Acer'ın 515 modeliydi ; bu kategori için bulabileceğiniz en ucuz fiyat olan 400 ABD doları ile piyasaya çıkan giriş seviyesi bir ürün. Lenovo'nun IdeaPad Flex 5i'si bu rakamı 499 dolara kadar çıkarıyor; bu yüzde 25'lik bir fiyat artışı ama yine de Windows ve macOS dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırıldığında mükemmel bir pazarlık. Fazladan yüz buna değer mi?

Buradaki kaputun altındaki özellikler, neredeyse aynı 3,75 GHz Intel Core i3-1315U CPU ve aynı 8 GB RAM ve 128 GB flash depolama dahil olmak üzere Acer 515'e benzer. Lenovo Flex 5i'de ayrıca iki adet USB-C bağlantı noktası (biri şarj için kullanılır) ve bir adet USB-A bağlantı noktası bulunurken Lenovo, Acer'ın içerdiği HDMI çıkışı için microSD kart yuvasını değiştirir. Dizüstü bilgisayarınıza çok sayıda yerel dosya yükleme eğilimindeyseniz genişletilebilir depolamayı tercih edebilirsiniz.



En büyük fark ekrandır ve bakış açınıza bağlı olarak bu bir yükseltme veya düşürmedir. Acer 515, 15,6 inç dokunmatik olmayan ekrana sahip tipik bir kapaklı model olsa da Flex 5i, daha küçük bir 14 inç dokunmatik ekran sunuyor. Dizüstü bilgisayar ayrıca, cihazı kesintisiz medya akışı veya küçük çocukları eğlendirmek için kullanmak istemeniz durumunda, ters V şekline doğru geriye doğru bükülmesine olanak tanıyan artık klasik 2'si 1 arada tasarıma da sahip. Her iki ünite de benzer, orta seviye parlaklığı ve standart 1.920 x 1.080 piksel ekran çözünürlüğünü paylaşıyor.

22 milimetre kalınlığında ve 3,1 pound ağırlığında olan Flex 5i herhangi bir taşınabilirlik ödülü kazanamayacak ancak pek de obez sayılmaz. Tamamen gri plastik tasarım, kapağın sol tarafında biraz daha koyu gri renkte bir vurgu şeridinin bulunmasına rağmen, bir kusur kadar basit bir his veriyor. Çoğu Chromebook'ta bulunan aynı basit klavye ve izleme dörtgeni burada da hesaba katılmıştır.


Hızlı önyükleme ve hızlı uyanma özellikleriyle Flex 5i'nin Acer 515'ten sürekli olarak daha hızlı olduğunu gördüm; ancak çok az farkla, kıyaslamalarda genel olarak yüzde 10'dan daha az bir farkla onu geride bıraktı. Ancak pil gücü de benzer oranda azaldı, belki de mütevazı hız artışını karşılamak için bir zorunluluktu. Acer'da neredeyse sekiz buçuk saate kıyasla, tam çerçeve YouTube video oynatma testinde Flex 5i'nin ömrünü yedi saat 20 dakika artırdım. Flex 5i'nin daha küçük ekranı göz önüne alındığında, bu belki de başlangıçta düşündüğünüzden daha büyük bir farktır.



Animasyonlu duvar kağıtları, Google'ın Pixel telefonlarındaki Sihirli Silgi ve web kamerası görüntülerinizi ve videolarınızı temizleyen video özellikleri gibi Chromebook Plus platformunda mevcut olan yeni uygulamalar ve özellikler hakkında daha önce yazmıştım . Google, 2024'te çok daha fazla yapay zeka destekli ekstraların geleceğini söylüyor. Bir sonraki Google Meet'iniz için isteğe bağlı, yapay zeka tarafından oluşturulan bir arka plana hazır mısınız? Yolda.

Şimdilik, makine açıldıktan birkaç dakika sonra tamamen yapılandırılmış olarak kutudan çıkar çıkmaz çalışmaya hazırdır. Testlerim boyunca stabilite veya sürükleme performansıyla ilgili hiçbir sorunla karşılaşmadım. Makine ayrıca, bol miktarda ses çıkaran yukarıya doğru ses çıkaran hoparlörlerin de yardımıyla, yük altında bile neredeyse sessizdi.


Tüm bunlar, giriş seviyesi bir Chromebook Plus modeline kıyasla fazladan yüz dolara değer mi? Buradaki asıl amaç dokunmatik ekran ve muhtemelen microSD kart yuvasının eklenmesidir, ancak bu öğelerin her ikisi de herkesin ihtiyaç duymadığı niş bir çekiciliğe sahip olabilir. Onlarsız yaşayabiliyorsanız daha ucuz olan Acer 515 Chromebook Plus'ı tercih edin . Ancak kulağa faydalı geliyorsa, bu, tüm Chromebook Plus kutularını hala çok makul bir fiyata karşılayan olağanüstü küçük bir dizüstü bilgisayardır.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top