Yazılım Mühendisi Olmak İçin Hangi Temel Becerilere Sahip Olunmalı?

0

 Yazılım Mühendisi Olmak İçin Hangi Temel Becerilere Sahip Olunmalı?    

Yazılım mühendisliği, yazılım geliştirme ile ilgilenen bilim dalıdır. Yazılım mühendisleri yazılım geliştirmenin yanı sıra onu işletmekten de sorumludur. Ayrıca geliştirilen yazılımları kullanacak kişilerle etkileşim kurarak, onların ihtiyaçlarını analiz etmeleri gerekir.


Yazılım mühendisliği okurken; programlamaya giriş, fizik, matematik, veri yapıları ve algoritmalar, olasılık istatistik, nümerik analiz, cebir, integral hesap gibi dersler alırsınız. Aslında Bilgisayar Mühendisliği ile oldukça benzer dersler alırsınız ancak Bilgisayar Mühendisliği okurken göreceğiniz yazılım dersleri seçmelidir yani yazılıma yönelmek isterseniz o dersleri alabilirsiniz ama Yazılım mühendisliğinde bu dersler zorunlu ders olarak okutulur.

Yazılım mühendisliği bölümünden mezun olanlar bilgisayar sistemlerinin


olduğu, her sektörde kendilerine yer bulabilirler. Sektörde yazılım ile ilgili bilgi birikime sahip kişi sayısı şu anda az olduğu için rahatlıkla iş bulabilirler. Yazılım mühendisleri veri tabanı uzmanlığı, programcılık, proje yöneticiliği yapabilirler. Telekomünikasyon, otomotiv, bankacılık vb. sektörlerde iş bulabilirsiniz. Özel sektörün dışında kamuda da yazılım mühendisi ihtiyacı vardır.

Yazılım mühendislerinin yazılım geliştirmeyle ilgili belirli bir süreçleri vardır çünkü; yazılım geliştirmek zor ve maliyetli bir iştir. Bu nedenle planlı bir şekilde ilerlemek gerekir. Bu aşamalar ikiye ayrılır;

Çekirdek aşamalar:

* Planlama

* Analiz

* Dizayn

* Programlama

* Test

Destekleyici aşamalar:

* Talep yönetimi

* Proje yönetimi

* Kalite yönetimi

* Yapılandırma yönetimi

* Yazılım sunumu

* Dokümantasyon

* Ayrık yapılandırma


Yazılım mühendisi olmak istiyorsanız gerçekten zorlu çalışma şartlarınıza uyum sağlayabileceğinizden emin olmalısınız. Sürekli gelişen teknolojiyi takip etmek ve ayak uydurmak gerekir. Gerçekten istediğinizden severek yapacağınızdan emin olduktan sonra bölümün bulunduğu üniversitelerin size sağlayacağı olanakları dikkate alarak tercihinizi yapabilirsiniz.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top