Java Nedir? Ne İşe Yarar?

0


 

Java nedir?

Java, web uygulamalarını kodlamada yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Yirmi yıldan uzun bir süredir geliştiriciler tarafından tercih edilen popüler bir dil olması nedeniyle günümüzde kullanımda olan milyonlarca Java uygulaması bulunmaktadır. Java çok platformlu, nesne odaklı ve ağ merkezli bir dil olup kendisi de bir platform olarak kullanılabilir. Mobil uygulamalar ve kurumsal yazılımlardan büyük veri uygulamalarına ve sunucu tarafı teknolojilere kadar her türlü yazılımı kodlamada kullanılabilecek hızlı, güvenli ve güvenilir bir programlama dilidir.

Java programlama dili ne için kullanılır?


Java programlama dili ne için kullanılır? 

Kullanımı ücretsiz ve çok yönlü bir dil olması nedeniyle Java, yerelleştirilmiş ve dağıtılmış yazılımlar oluşturmada kullanılmaktadır. Java'nın yaygın kullanım alanları aşağıdakileri içerir:


1.     Oyun Geliştirme


Mobil oyunlar ve bilgisayar oyunları dâhil birçok popüler video oyunu Java'da oluşturulmaktadır. Makine öğrenimi veya sanal gerçeklik gibi gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı modern oyunlar bile Java teknolojisiyle oluşturulmaktadır.


2.     Bulut bilgi işlem


Java, WORA [Write Once and Run Anywhere (Bir Kez Yazın ve Her Yerde Çalıştırın)] felsefesine uygun yapısı sayesinde, merkezi olmayan bulut tabanlı uygulamalar için ideal seçimdir. Bulut sağlayıcıları, programlarını çok çeşitli platformlarda çalıştırmak için Java dilini seçmektedir.


3.     Büyük Veri


Java, karmaşık veri kümeleri ve devasa miktarda gerçek zamanlı veri ile birlikte çalışabilecek veri işleme altyapıları için kullanılır.


4.     Yapay Zekâ


Java, geniş kapsamlı makine öğrenimi kitaplıkları sunar. Kararlı ve hızlı bir programlama dili olması nedeniyle doğal dil işleme ve derin öğrenme gibi yapay zekâ uygulaması geliştirme çalışmaları için ideal seçimdir.


5.     Nesnelerin İnterneti


Java, bağımsız olarak internete bağlanabilen uç cihazlardaki sensörleri ve donanımları programlamak için kullanılmaktadır.

Java, modern yazılım geliştiriciler arasında neden bu kadar popüler?


Java, popülerliğini kullanım kolaylığına borçludur. Geliştiricilerin diğer programlama dilleri yerine Java'yı seçmeye devam etmesinin altında yatan bazı nedenler:


Yüksek kaliteli öğrenme kaynakları


Java uzun zamandır piyasada, dolayısıyla yeni programcıların başvurabileceği birçok öğrenme kaynağı mevcut. Ayrıntılı belgeler, kapsamlı kitaplar ve kurslar, tüm öğrenme eğrisi boyunca geliştiricilere destek olmaktadır. Ek olarak, yeni başlayanlar Advanced Java'ya geçmeden önce Core Java'da kod yazarak işe başlayabilir.


Entegre fonksiyonlar ve kitaplıklar


Geliştiriciler Java'yı kullanırken her yeni fonksiyonu sıfırdan yazmak zorunda kalmaz. Çok çeşitli uygulamalar geliştirmek için Java'nın sunduğu zengin entegre fonksiyon ve kitaplık ekosisteminden yararlanabilirler. 


Etkin topluluk desteği


Java çok sayıda etkin kullanıcının yanı sıra kodlama sırasında zorlukla karşılaşan geliştiricilere destek olabilecek bir topluluğa sahiptir. Ayrıca, Java platform yazılımının bakım ve güncellemeleri düzenli olarak yapılmaktadır.


Yüksek kaliteli geliştirme araçları


Java otomatik düzenleme, hata ayıklama, test, dağıtım ve değişiklik yönetimi süreçlerini destekleyen çeşitli araçlar sunmaktadır. Bu araçlar Java ile programlamayı hem zaman hem de maliyet açısından verimli kılmaktadır.


Platformdan Bağımsız


Java kodu, yeniden yazma gerekmeksizin Windows, Linux, iOS veya Android gibi altta yatan herhangi bir platformda çalışabilir. Bu durum Java'yı, uygulamaların birden çok cihazda çalışabilmesi istenilen günümüz ortamında özellikle güçlü kılmaktadır.


Güvenlik


Kullanıcılar güvenilmeyen Java kodunu ağ üzerinden indirebilir ve zarara yol açamayacağı güvenli bir ortamda çalıştırabilir. Güvenilmeyen kod bir virüs yoluyla ana sisteme bulaşamaz ya da sabit diskte dosyaları okuyamaz veya dosya oluşturamaz. Java'daki güvenlik düzeyleri ve kısıtlamaları da son derece yapılandırılabilir niteliktedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top