Ülkelere Göre Yazılım Mühendisi Maaşları

0

 



Yazılım Mühendisi Maaşları Ne Kadar?


Ülkelere Göre Yıllık Yazılım Mühendisi Maaşları?



 Özel Sektörde Yazılım Mühendisliği Maaşları? 


Yazılım mühendisleri çoğunlukla özel sektörde veya serbest çalışmaktadırlar. Özel sektörde faaliyet gösteren yazılım mühendislerinin maaş aralıkları tecrübeye ve sektöre göre değişiklik göstermektedir. Özellikle de yazılım mühendislerinin bildikleri programlama dilleri ve bunlar ile alakalı yaptıkları projeler oldukça büyük önem arz ediyor. Sektörde çalışan çok sayıda yazılım mühendislerinin paylaştığı genel maaş aralıkları aşağıdaki gibidir.

Pozisyon Minimum (TL) Ortalama (TL) Maksimum (TL)

Yeni Mezun Yazılım Mühendisi 6.500 7.200 10.400

Kıdemli Yazılım Mühendisi (+2 yıl tecrübe) 9.800 11.400 16.800

Tecrübeli Yazılım Mühendisi (+5 yıl tecrübe) 13.400 14.200 24.500

Yukarıdaki tabloda belirtilen maaş aralıkları genel ortalama maaşlardır. Yazılım mühendislerinin maaş aralıkları özellikle özel sektörde diğer mühendislik bölümlerine göre çok esnektir ve geniş bir aralığa sahiptir.


Devlette Yazılım Mühendisliği Maaşları

Devlette yazılım mühendisliği maaşları, özel sektöre göre çok esnek değildir. Diğer mühendislik alanlarına benzer olarak devlet dairelerinde mühendislerin kazançları derece kademeye göre farklılık gösterir. Devlette çalışan yazılım mühendislerinin maaşları da buna göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki tabloda 1/4 derecesinde devlette çalışan mühendislerin net maaşını görmektesiniz. Buna göre 1/4 derecesinde devlette çalışan bir yazılım mühendisinin 2022 yılı için net maaşı 16.205 TL tutarındadır.


Tabi yukarıdaki tabloda gösterilen devlette mühendislik maaşı aynı derecede olan bölüm fark etmeksizin diğer tüm mühendislerde de aynıdır. Derece artışına, yüksek lisans veya doktora derecesine ve yabancı dil puanına göre bu maaş tutarı da değişiklik göstermektedir.


Yurt Dışında Yazılım Mühendisliği Maaşları

Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da yazılım mühendislerine çok fazla ihtiyaç vardır. Bu sebepten birçok ülkede yazılım mühendisliği istihdamı yüksektir ve maaş aralıkları da bir o kadar tatmin edicidir. Glassdoor sitesi verilerine göre başlıca ülkelerde net yazılım mühendisliği maaşları aşağıdaki gibidir.

* ABD: 106.431 $/yıl

* Kanada: 58.000 K$/yıl (Kanada doları)

* Birleşik Krallık: 44.659 £/yıl

* Almanya: 58.250 €/yıl

* Fransa: 42.000 €/yıl

* Avustralya: 100.000 A$/yıl (Avustralya doları)



Freelance Yazılım Mühendisleri Ne Kadar Kazanıyor?

Yazılım mühendisleri serbest olarak çalışarak çok yüksek gelirler de elde edebilirler. Yazılım mühendisliğinin en büyük avantajlarından biri de dünyanın neresinde olursa olsunlar işlerini yapabilmeleridir. Tek ihtiyaçları olan şey bir bilgisayardır.

Öyle ki her yerde de uzaktan iş alıp çalışabilmektedirler ve bu işlerden elde ettikleri kazanç miktarı ise özel sektör veya devlette çalışan yazılım mühendislerinden çok daha fazla olabilmektedir. Freelance yazılımcılar mobil uygulama geliştirip satabilir veya market uygulamalarına yükleyerek de reklam kazançları elde edebilirler. Yine aynı şekilde müşteri bularak web sitesi oluşturarak para kazanabilirler.

Kısacası bir nevi kendi işlerinin sahibi olmaları çok kolaydır. Çünkü yapılan işin hiçbir maliyeti yok. Freelance çalışan yazılım mühendislerinin aylık kazançları çalışma sürelerine alabildikleri projelere bağlı olmakla beraber 5.000 TL-100.000 TL arası değişebilmektedir. Tabi serbest olarak çalışmanın en büyük dezavantajı da iş alabilmektedir. Bunun için de mutlaka büyük kariyer ve freelance web sitelerini takip etmeleri gerekmektedir.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top