Altın Yeni Rekorlar Tazelemeye Hazır Mı?

0

 



5 Ekim itibariyle güne 1813.77 $ fiyatından başlangıç yapan altın ons değeri Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların etkisiyle 1981.62 $ 'a kadar yükselerek ons bazında 168 $ değer kazandı.


                                                         (Görsel: www.altin.in)

Gözler 1 Kasım tarihinde FED tarafından açıklanacak faiz kararında. FED faiz kararı için bekleyiş sürerken Jerome Powell'dan önemli açıklama geldi. Powell, enflasyonun son zamanlarda gerilediğine dair işaretler verdiğini ancak Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye getirene kadar kararlı duruş sergileyeceğini belirterek, "Enflasyon hala çok yüksek ve düşürülmesi için muhtemelen daha düşük ekonomik büyümeye ihtiyaç var" dedi. Açıklama sonrası özellikle altına ve dolara yatırım yapanlar FED'in faiz artırıp artırmayacağına odaklandı. Toplantı takvimine göre FED faiz kararını kasımın başında dünya kamuoyuna duyuracak.

EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Piyasaların merakla beklediği açıklamayı Fed Başkanı Jerome Powell yaptı. Powell, enflasyonun son zamanlarda gerilediğine dair işaretler verdiğini ancak Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye getirene kadar kararlı duruş sergileyeceğini söyledi.

New York Ekonomi Kulübü'nde konuşan Powell, faiz artışı sinyali vermezken enflasyonu yönetilebilir seviyeye indirme gayreti içinde olduğunu belirtti.
Powell "Enflasyon hala çok yüksek ve birkaç aylık iyi veriler, enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güven oluşturmak için gerekenlerin sadece başlangıcı. Bu düşük değerlerin ne kadar süreceğini ya da önümüzdeki çeyreklerde enflasyonun nereye yerleşeceğini henüz bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Powell "Yolun inişli çıkışlı olması ve biraz zaman alması muhtemel olsa da, meslektaşlarım ve ben enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşürme kararlılığımızda birleşiyoruz. Son aylarda gelen veriler, ikili görev hedeflerimiz olan azami istihdam ve istikrarlı fiyatlara yönelik ilerlemenin devam ettiğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bilindiği üzere ABD 10 Yıllık Tahvil Getiri Oranı İle ALtın Ons Değeri Ters orantılı olup ABD 10 Yıllık Tahvil Değerinin her 0.01 puan artması sonucu altının ons değeri ortalama 3 $ değer kaybetmektedir.

Ekonomistlere göre ABD Merkez Bankası FED'ın yılsonuna doğru alabileceği olası "faiz artırımı" kararının altının ons fiyatını kısmen baskılayabileceği rapor edilmekte. Bu kapsamda gözler FED'in 1 Kasım 2023 tarihinde yapacağı toplantıya çevrilmiş durumda.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top