Yamaha, 2023 Japonya Mobilite Fuarı Öncesinde İki Yeni E-Bisiklet Konseptini Tanıttı

0

 


Herhangi bir nedenle bir motosiklete, piyanoya, ses ekipmanına ve elektrikli bisiklete ihtiyacınız varsa ve hepsinin aynı üreticiden olması şartı varsa, büyük ihtimalle Yamaha'ya bakarsınız. Japon şirket, onlarca yıldır birçok sektörde inovasyonda ön saflarda yer alıyor ve şimdi, Japonya Mobilite Fuarı 2023'e sadece birkaç gün kala Yamaha büyük bir gösteri sergilemeye hazır görünüyor.

Yamaha, Japonya Mobilite Fuarı öncesinde bir basın bülteninde bir değil iki elektrikli bisikleti tanıttı. Zaten 2023'ün başlarında tanıtılan yüksek performanslı YDX Moro 07 elektrikli dağ bisikleti gibi etkileyici bir e-bisiklet yelpazesine sahip. Marka aynı zamanda fütüristik scooter benzeri bir tasarıma sahip elektrikli moped Booster'dan da etkilendi. Bu sefer Yamaha'nın en yenisi Konsept e-bisikletler, bisiklet merkezli teknolojiyi tamamen yeni bir seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Markanın tanıttığı ilk model Y-01W AWD olarak adlandırılıyor. İlk bakışta motosiklet gereksiz derecede karmaşık bir boru karışımı gibi görünüyor ancak Yamaha bu konseptin çakıl ve dağ bisikleti arasındaki boşluğu kapatmayı amaçladığını iddia ediyor. Her tekerlekte bir tane olmak üzere iki elektrik motoru bulunuyor, yani evet, dört tekerlekten çekişli bir e-bisiklet. İki motoru tamamlayan bir değil, iki pil, şarjlar arasında uzun mesafeli yolculuklar vaat ediyor.

Doğal olarak Yamaha, Y-01W AWD'nin teknik detaylarının çoğunu, en azından Japonya Mobilite Fuarı'na kadar sır olarak sakladı. Yine de sunulan görsellerden oldukça fazla sonuç çıkarabiliyoruz. Örneğin, düşme çubukları ve önde süspansiyonlu çatalı olan şık ve agresif bir çerçeveye sahip. Konsept modelin Avrupa pazarında hız pedalı olarak sınıflandırılması bekleniyor; bu da saatte 25 kilometreyi (saatte 15 mil) aşan destekli azami hıza sahip olacağı anlamına geliyor.

Ortaya çıkan ikinci konsept bisiklet, şık bir elektronik hidrolik direksiyon sisteminden yararlanan elektrikli bir dağ bisikleti olan Y-00Z MTB olarak adlandırıldı. Tasarım açısından bakıldığında, Y-00Z MTB'yi normal tam süspansiyonlu dağ bisikletinden ayıran pek bir şey yok; tabii ki, kafa borusu üzerinde bulunan elektronik hidrolik direksiyon motoru dışında. Dağ bisikletlerinin aşırı ağır direksiyona sahip olduğu pek bilinmiyor, bu nedenle bu yeni teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek kesinlikle ilginç olacaktır .







Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top