Aramanızı Hızlandıracak 5 Chrome Adres Çubuğu Güncellemesi

0

 


Yazım hatası yapmış olsanız, URL'yi hatırlayamasanız veya önerilere ihtiyaç duysanız bile Chrome, aradığınız web sitesini hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir.

Bu sonbaharda günler kısaldıkça, zamanınızı en üst düzeye çıkarmanın yollarını arıyor olabilirsiniz. Neyse ki Chrome'un adres çubuğuna daha hızlı göz atmanıza yardımcı olacak beş iyileştirme geliyor.

1. Daha akıllı otomatik tamamlama

Önceden Chrome, adres çubuğundaki URL'leri yalnızca bir URL'nin başlangıcını doğru yazdığınızda otomatik olarak tamamlıyordu. Yani örneğin Google Flights sitesinin google.com ile başladığını bilmeniz gerekiyordu Masaüstündeki Chrome'dan başlayarak, adres çubuğu artık daha önce bir web sitesini aramak için kullandığınız herhangi bir kelimeye göre URL'leri otomatik olarak tamamlayacak. Yani artık yalnızca "uçuşlar" yazarsanız Chrome, "https://www.google.com/travel/flights" şeklinde otomatik olarak tamamlayacaktır.


2. Otomatik yazım hatası düzeltmeleri

Adres çubuğuna bir URL adını yanlış yazarsanız Chrome artık bu yazım hatalarını algılayabilir ve daha önce ziyaret ettiğiniz web sitelerine göre size hemen öneriler gösterebilir. Bu yeni özellik bugün masaüstü, Android ve iOS'taki Chrome için kullanılabilir.


3. Yer imi klasörlerinde arama yapar

Artık masaüstü ve mobil cihazlarda doğrudan Chrome adres çubuğundan yer işareti klasörlerinizde arama yapabilirsiniz. Aramanıza klasör adını eklemeniz yeterli; o koleksiyondan öneriler göreceksiniz.

4. Popüler siteler için öneriler

Arkadaşınızın önerdiği bir web sitesinin adını hatırlamak zor olabilir. Bugünden itibaren masaüstü ve mobil cihazlarda Chrome, popüler siteleri hiç ziyaret etmemiş veya URL'yi yanlış yazmış olsanız bile önerecektir. Diyelim ki arkadaşınız bir yürüyüş parkurunun zorluklarını keşfetmek için Google Earth'e göz atmaktan bahsetti, ancak bu siteyi ilk ziyaretiniz. Chrome'un adres çubuğuna "Google Earth" yazmaya başladığınızda Chrome, açılır menüde Google Earth web sitesini önerecektir.

Chrome'un adres çubuğuna “googleearth” yazılır.  Chrome, açılır menüde Google Earth web sitesini önerir.

5. Daha hızlı, okunması daha kolay sonuçlar

Geliştirilmiş görsel düzen sayesinde Chrome masaüstü adres çubuğunun okunması artık daha kolay. Ayrıca daha hızlı yanıt verir, böylece yazmaya başlar başlamaz daha hızlı sonuçlar alırsınız.



Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top