Open AI Sora Ne Gibi Avantajlar Sunacak?

0

 


ChatGPT ve DALL-E yapay zekâ teknolojilerini piyasaya sürdükten sonra "Sora" adındaki yeni uygulama geliştiricisini piyasaya sürdü. Sora uygulaması metin olan içerikleri videoya çevirebilecek. İçerik üreticileri bu uygulama sayesinde bütünleşik bir yapım aracına sahip olacaklar.

ChatGPT ile yapay zekâ sohbet robotu alanında büyük bir devrim yapan OpenAI teknoloji yaratıcısı, sonraki hamlesinde DALL-E uygulaması ile metinden görsele dönüştürme teknolojisi ile de ses getirmişti. Geliştirici şirket şimdi de metin olan içerikleri video içeriklerine dönüştüren uygulaması ile müthiş üçlemeyi tamamlamış görünüyor.

OpenAI Sora nedir?

Sora adıyla tanıtılan yeni yapay zekâ modeli, kullanıcının verdiÄŸi bir metne göre 60 saniyelik videolar hazırlayabiliyor. Bu videolar oldukça detaylı, kompleks kamera hareketlerine sahip ve karakterler de oldukça gerçekçi tavırlar sergiliyor.

OpenAI muhtemel zarar veya riskler için Sora asistanı konunun uzmanları tarafından deÄŸerlendirmeye alınacak. Ayrıca görsel sanatçıları, tasarımcılar, yapımcılar gibi farklı çevreler ile de iÅŸ birliÄŸi yapılarak profesyonellere nasıl imkânlar tanınacağı konusunda da fikir alınacak.

Kaynak linkindeki sayfada Sora asistanının metne dayalı etkileyici videolarından örnekler verilmiş. Gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar başarılı ve etkileyici video örnekleri yapay zekânın geleceği ile ilgili endişeleri de arttırıyor. OpenAI Sora asistanı yakın zamanda kullanıma sunulacak.




Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top