OpenAI 'GPT'yi Ticari Marka Olarak Kaydedemiyor

0

 


GPT terimi, OpenAI'nin kendisine ait olduÄŸunu iddia edemeyeceÄŸi kadar genel kabul edildi.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (PTO), GPT'nin kaydedilemeyecek kadar genel bir terim olduğunu ve rakiplerin ürünlerini GPT olarak doğru şekilde tanımlamasını engelleyebileceğini söyleyerek, OpenAI'nin üretken önceden eğitilmiş transformatör anlamına gelen GPT kelimesini kaydetme başvurusunu reddetti .

OpenAI, başvurusunda GPT'nin tanımlayıcı bir kelime olmadığını, GPT'nin tüketicilerin ne anlama geldiğini "hemen anlayacağı" kadar genel bir terim olmadığını savundu.

PTO, 6 Şubat'taki kararında tüketicilerin GPT'nin ne anlama geldiğini bilmemesinin önemli olmadığını yazdı; çünkü teknolojiyi kullananlar GPT'nin yalnızca OpenAI ürünlerini değil, genel bir yazılım türünü ifade ettiğini anlıyor.

Üretken yapay zekanın yükselişinden bu yana, diğer birçok yapay zeka hizmeti ürün adlarına GPT'yi ekledi. Örneğin, GPTZero adında bir AI dedektör girişimi var. Diğer şirketler genellikle temel yapay zeka modellerine GPT adını veriyor çünkü tam anlamıyla öyle.

GPT terimi, ChatGPT ve yapay zeka modelleri GPT-3 (ve daha sonra GPT-4) popüler hale geldikten sonra OpenAI ile yakından bağlantılı hale geldi. Şirket, ChatGPT'yi dış geliştiricilere açtığında özel sohbet robotlarına da GPT adını verdi. Ancak son zamanlarda OpenAI diğer hizmetlere farklı marka adları veriyor. Yakın zamanda Sora adlı metinden videoya oluşturma modelini yayınladı .

Gizmodo , bunun ABD'nin OpenAI'nin GPT'ye ilişkin ticari marka talebini ilk kez reddetmesi olmadığını belirtiyor ; ilki Mayıs 2023'teydi. Şirket, GPT teriminin ticari marka tescili için bir kez daha Ticari Marka Deneme ve Temyiz Kurulu'na itirazda bulunabilir.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top