Elon Musk: X Uygulaması İki Yeni Premium Kademeye Sahip Olacak

0

 


Elon Musk, daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in iki yeni premium abonelik kademesi başlatacağını söyledi.

Elon Musk, X'teki bir gönderisinde "Biri tüm özelliklerle daha düşük maliyetli, ancak reklamlarda azalma yok, diğeri ise daha pahalı ancak reklam yok" dedi .

Firmanın Yeni Zelanda ve Filipinler'deki yeni kullanıcılardan platforma erişim için 1 dolar ücret almaya başlamasıyla birlikte geliyor.

Musk planlar hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.


Şirketin web sitesinde, abone olmayı seçen yeni kullanıcıların yalnızca gönderileri okumak, video izlemek ve hesapları takip etmek gibi "salt okunur" işlemleri gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Ücretsiz seçeneklerin olup olmayacağı belli değil.

Bay Musk uzun zamandır sosyal medya platformundaki botlardan ve sahte hesaplardan kurtulmaya yönelik çözümünün hizmet için ücret almak olduğunu söylüyordu.

Geçen yılın Ekim ayında firmayı devraldığından beri, kullanıcıları artık X Premium olarak adlandırılan gelişmiş bir hizmet için ödeme yapmaya teşvik etmenin yollarını arıyordu. Bazı kullanıcılar artık mavi çek abonelik hizmeti için ayda 8 ABD doları ödemeyi tercih ediyor.

"Bot Değil" abonelik yöntemi, spam'ı, platformun manipülasyonunu ve bot etkinliğini azaltmayı amaçlamaktadır.

Ayrıca indirim teklifleriyle reklamverenleri X'e geri döndürmeye çalıştı.

Musk'un toplu işten çıkarmalar ve içerik denetleme ekiplerinin dağıtılması da dahil olmak üzere hızlı değişiklikleri, reklamverenlerin hizmetteki reklamları durdurmasına yol açtı.

Platformun gelirinde bir darbe aldığını kabul etti ve aktivistleri reklamverenlere baskı yapmakla suçladı.

Diğer büyük teknoloji şirketleri de reklam destekli ve abonelik planlarının bir karışımını denedi.

Alphabet'in YouTube'unda hem ücretli hem de ücretsiz, reklam destekli planlar bulunurken Netflix'in reklam destekli planları da daha düşük bir fiyata da olsa ücretlidir.

X gibi kullanıcılardan gelen içeriklerle dolu olan YouTube, abonelik gelirinin bir kısmını içerik oluşturucularla paylaşıyor.

Reklam gelirinin bir kısmını içerik oluşturucularla da paylaşan X, reklamsız abonelik modellerinde içerik oluşturuculara ödeme yapılıp yapılmayacağını açıklamadı.

Musk'un X'ten gelir elde etme girişimlerine rağmen, şirket içerik denetiminin gevşek olması nedeniyle eleştirilere maruz kaldığından, reklamverenler reklamlarının uygunsuz içeriğin yanında görünebileceği endişesi nedeniyle geri dönmediler.

Kaynak: CNN

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top